Hoe huur je een dj in Amsterdam voor Koningsdag? 4 tips

      Reacties uitgeschakeld voor Hoe huur je een dj in Amsterdam voor Koningsdag? 4 tips

Koningsdag wordt absoluut weer een groot feest. Hoe huur je een dj in Amsterdam voor Koningsdag? Een dj mag niet ontbreken bij een goed Koningsdagfeest. Maar ga je een dj inhuren, of verzorg je zelf alle apparatuur?

In Amsterdam zijn veel dj’s die hun diensten aanbieden. Dus als je een dj voor Koningsdag inhuurt, waar moet je dan rekening mee houden? Wat moet je zelf regelen? Wat heb je nodig?

Heb je al zin gekregen in Koningsdag? Wij wel! Bereid je goed voor om het feest zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Wij zochten voor je uit hoe je dat doet. Met onderstaande 4 tips voor het inhuren van een dj voor Koningsdag. Hiermee bouw jij gegarandeerd het perfecte feest op koningsdag!

dj koningsdag

Van Prinsessendag naar Koningsdag

Koningsdag is een nationale feestdag waarop veel Nederlanders de verjaardag van de koning meevieren. Verspreid over het hele land organiseren oranje comités grote vrijmarkten en andere spectaculaire spellen, evenementen en festivals.

Prinsessendag werd voor het eerst gevierd in het jaar 1885. Het doel van deze dag was het benadrukken van de nationale eenheid. Een mooi initiatief dat door de jaren heen is blijven bestaan.

Inmiddels is de naam Prinsessendag veranderd in Koninginnedag, en uiteindelijk in Koningsdag. Op 27 april hijst Nederland de Nederlandse vlag en wordt de verjaardag van Koning Willem-Alexander gevierd. Veel mensen bouwen hun eigen feestje. Populair zijn de bootjes die varen over de grachten in Amsterdam, de vrijmarkten en de Koningsdag straatfeesten.

Goede muziek mag bij deze gezelligheid natuurlijk niet ontbreken.

Welke apparatuur heb je nodig als Koningsdag dj?

Tijdens Koningsdag kun je kiezen of je een Koningsdag dj inhuurt of dat je zelf een muzieklijst afspeelt.

Kies je voor een Koningsdag dj? Dan neemt deze waarschijnlijk zelf de dj-apparatuur mee. Dat is makkelijk geregeld. Spreek dit goed af, zodat je op Koningsdag zelf niet voor verrassingen komt te staan. Je vindt en boekt verschillende dj’s zoals techno dj’s op technodjhuren.nl.

Ben je zelf de Koningsdag dj? Dan moet je zelf de dj-apparatuur verzorgen. Welke dj-apparatuur heb je dan nodig? Er bestaan complete professionele dj-sets waarmee iedereen uit de voeten kan. Je kunt gebruikte dj-sets kopen, nieuwe dj-sets kopen of een dj-set huren.

Voorbeeld van een Techno DJ live set op Koningsdag:

Wat je ook kiest, een dj-set kopen is redelijk duur. Kies je voor een simpelere versie, dan kom je uit bij een dj-controller. De controller is een kleiner model dan de professionele set, maar daardoor ook een stuk voordeliger. Vergeet ook niet om een dj tafel erbij te huren waarop je alle spullen plaatst. Wil je goede muziek, maar is het budget niet heel groot? Kies dan voor een mengtafel. Hier sluit je je telefoon met jouw playlist op aan. Regel nog een microfoon en het feest kan beginnen.

dj koningsdag

De meest geschikte speakers voor jouw feestje

Als je niet thuis bent in de wereld van de speakers, dan volgt hier een korte uitleg.

Over het algemeen zijn er twee soorten speakers verkrijgbaar. Ze heten de passieve en de actieve speakers.

  • In een actieve speaker zit de versterker ingebouwd.
  • Bij een passieve speaker zal je een losse speaker erbij moeten plaatsen.

Geef je op Koningsdag een feestje in een kleine ruimte, zoals op een boot? Dan is de actieve speaker het meest geschikt. Je bespaart ruimte en gewicht, doordat je geen aparte versterker nodig hebt. Daarnaast is het soort geluid ook van belang. Houd je van zware diepe tonen of hoor je liever de midden en hoge tonen?

Wanneer je in klein gezelschap verkeerd, dan heb je aan normale speakers genoeg. Wil je een groter publiek bereiken en de diepe tonen meer benadrukken? Kies dan voor een subwoofer die vooral lage tonen produceert. Dat geeft extra kracht aan de muziek.

Stroom voor je dj-apparatuur

De locatie van je feest bepaalt of je elektriciteit voorhanden hebt of niet.

Vier je Koningsdag thuis of in de stadstuin? Dan heb je stroom ter beschikking door met verlengsnoeren te werken.

Vier je jouw feest op Koningsdag op een boot? Dan is de kans klein dat je beschikt over elektriciteit. In dat geval moet je werken met batterijen of gaan denken aan het huren van een aggregaat.

De apparatuur die de dj gebruikt heeft uiteraard stroom nodig om te kunnen functioneren. Een externe stroombron is daarvoor de oplossing. Huur je de dj-apparatuur samen met het aggregaat, dan zijn deze goed op elkaar afgestemd. Huur je de onderdelen los, dan is het belangrijk dat je kiest voor een zogenaamd gestabiliseerd aggregaat. Dat wil zeggen dat de externe energiebron een stabiele spanning aanhoudt tussen de 220v en 230v. Voor dj-apparatuur is dit een vereiste. Deze apparaten kunnen namelijk geen grote wisselingen in stroomsterkte aan. De apparatuur gaat hierdoor snel kapot. Wil je weten hoe je een gestabiliseerd aggregaat herkent? Het zijn over het algemeen de aggregaten die stiller zijn dan de rest. Dit komt omdat ze gemaakt zijn met een kastombouw die geluiddempend werkt. Het is daarnaast ook niet prettig wanneer het aggregaat flink wat geluid produceert. Het verstoort de muziek en de feestvreugde.

Verder is het belangrijk om een aggregaat te kiezen dat voldoende kracht heeft. Het moet sterk genoeg zijn om de DJ apparatuur te voorzien van voldoende elektriciteit. Een aggregaat werkt op brandstof. Een groot aggregaat zal met een volle tank ongeveer 4 uur energie leveren. Moet het aggregaat lange tijd maximaal werken, dan zal de tank sneller leeg zijn. Zorg dus altijd dat je een gevulde jerrycan meeneemt. Het zou jammer zijn als het feest moet eindigen omdat het aggregaat geen brandstof meer heeft.

koningsdag dj huren

Een Koningsdagfeestje in de regen?

Koningsdag op 27 april brengt de laatste jaren mooi weer met zich mee. Dan is een feest in de buitenlucht extra gezellig. Maar houd toch altijd rekening met minder goed weer.

Het is belangrijk dat je voor de gasten een overkapping geregeld hebt, of een alternatief bij regen. Maar let op: ook de dj-apparatuur is niet altijd bestand tegen regen. Vraag bij het huren na of de apparatuur bestand is tegen vocht en regen. Wanneer dit niet het geval is, zoals bij de meeste dj-sets, zal je moeten zorgen voor bescherming.

Grote plastic zakken of een regenzeil geven enigszins bescherming. En zorg niet alleen dat de dj-set goed wordt beschermd, maar bescherm ook het aggregaat. Belangrijk bij het aggregaat is dat het niet volledig wordt afdekt. Er zijn namelijk twee punten waar de lucht het aggregaat in gaan en waar de warme lucht wordt uitgeblazen. Deze punten mogen nooit worden afgedekt, om oververhitting en brand te voorkomen.

Veel plezier op je Koningsdagfeest!