Duurzame festivals van 2020

      Reacties uitgeschakeld voor Duurzame festivals van 2020

Wat zijn de hotste duurzame festivals van 2020? Ieder jaar opnieuw opent de zomer het festivalseizoen. Er komen steeds nieuwe programma onderdelen voorbij en dat maakt het extra interessant. Houd je van de nieuwste snufjes? Ook dan is het festivalseizoen perfect.

Duurzaamheid is een terugkomend thema, zeker als het gaat om festivals. Het gebruik van duurzame materialen, de recycling van afval en het gebruik van duurzame energie wordt steeds populairder. Duurzaamheid maakt tevens een verschil. Met zijn allen proberen we de wereld een beetje beter en gezonder te maken. Gezonder eten, groene energie en bewust inkopen horen allemaal bij een duurzamer leven.

Maar daarnaast is dus ook het steunen van duurzame initiatieven erg belangrijk. Ga naar duurzame festivals en je hebt al een belangrijke stap gezet. Wil je weten welke duurzame festivals echt te moeite waard zijn? Wij geven je de beste tips.

Duurzame festivals

1. Welcome to the Village festival

Een festival zien als een kleine nieuwe maatschappij is een mooie invalshoek. In een nieuwe maatschappij maak je nieuwe beslissingen. Duurzame beslissingen nemen die ervoor zorgen dat alles slim en logisch geregeld is. De organisatoren van het Welcome to the Village festival hebben grootse plannen voor de toekomst. Ze dromen van een festival dat vrij is van gebruik van fossiele brandstoffen. Een afvalvrij festival en een catering van puur biologisch voedsel. Een mooi ideaal. En wanneer het mogelijk is om dit te realiseren in een kleine maatschappij, dan is het ook toepasbaar in de grote maatschappij. Houd je van goede muziek, lekker eten en design? Dan moet je dit festival bezocht hebben. Het festival wordt gehouden in de stad Leeuwarden.

Kijk hier voor meer info over Welcome to the Village >>>

2. Make The World Great Again Festival

Festivals staan altijd in het teken van muziek. Goede muziek heeft dit festival zeker te bieden. Maar houd je tevens van relaxte mensen en een positieve sfeer in het teken van duurzaamheid? Dan is dit het festival voor jou. Bij dit festival heb je de mogelijkheid om alles te doen dat je in het teken van duurzaamheid al lang van plan was. Kiezen voor duurzame leveranciers, een bewuste bank of andere bedrijven die meedoen aan activiteiten om het milieu te verbeteren.

TreeClicks is een bedrijf met een duurzaam doel. Duurzaamheid gaat over minder en bewuster aankopen doen. TreeClicks weet heel goed dat we altijd nieuwe spullen nodig zullen hebben. Wanneer je de gratis plug-in van TreeClicks installeert, dan help je direct mee aan het planten van nieuwe bomen.

Het Make The World Great Again Festival wordt gehouden op een prachtige locatie in Amsterdam. Tussen de bijzondere woonboten, zullen diverse thema’s aan bod komen. En rondom elk thema worden interactieve sessies en workshops georganiseerd. Voor de catering kun je terecht in het café en het restaurant. Hier vind je live muziek en een moment om tot rust te komen voor jezelf.

Klik hier voor meer info over Make The World Great Again Festival 2020 >>>

3. DGTL Festival

Houd je van elektronische muziek, duurzaamheid, nieuwe ontdekkingen en inspiratie? Dan mag je DGTL niet missen. DGTL is een festival dat in diverse grote steden ter wereld wordt georganiseerd. Het streven is naar een evenwicht in het presenteren van de nieuwste innovaties, lokale ontdekkingen en inspirerende kunst en muziek. De bewustwording van de impact op het milieu is een rode draad die het festival typeert.

Enthousiaste organisatoren proberen door middel van het festival een belangrijke boodschap te verspreiden. Voor 2020 heeft het festival als doel om een klimaatneutraal festival te zijn. Er zijn al diverse duurzaamheidsprojecten opgestart die hopelijk allemaal tot uitvoering gebracht kunnen worden. Het DGTL festival creëert samen met de beste Dj’s de mooiste lichteffecten. Een prachtig spektakel dat je niet mag missen als duurzaamheid en innovatie belangrijk voor je zijn.

Hier lees je meer over DGTL Festival 2020 >>>

Duurzame festivals 2020

Ben je op de duurzame toer, dan hebben we nog enkele bijzondere festivals voor je.

Welcome to the future festival, een kleinschalig en heerlijk gemoedelijk festival. Het festival staat erom bekend dat het zo groen mogelijk probeert te zijn. Het podium is bijvoorbeeld opgebouwd uit gerecycled materiaal. De festivalgangers kunnen gratis gebruik maken van water en alle generatoren draaien op plantaardige olie. Honger stil je met voedsel dat bijna volledig afkomstig is van biologische bronnen. En kom je op de fiets, dan zijn de organisatoren helemaal tevreden.

MadNes, het groene festival op Ameland. Houd je van sportief bezig zijn in combinatie met heerlijke muziek? Er zijn ook interessante innovaties beschikbaar. Zo laad je je telefoon op met bananenschillen, wordt de LED verlichting aangestuurd met bio-energie en drink je jouw kopje groene thee op duurzame wijze. Een gezellig festival in een bijzondere sfeer.

Mysteryland, het dansfestival dat duurzaamheid combineert met goede muziek. Urenlang kun je dansen ne tegelijk genieten van duurzame projecten. Lokale producenten verkopen met trots hun biologische gerechten. Een gedeelte van het festival gebruikt biodiesel als energie. Het is de biologische variant van fossiele brandstoffen. De biodiesel is gemaakt van gerecyclede vetten. Denk hierbij aan frituurvet. Daarnaast wordt het hele festivalterrein schoongehouden door een speciaal team. Het zogenaamde green team is er om de natuur goed schoon te houden. Het milieu mag immers niet lijden onder de feestvreugde. Tevens zijn er punten gerealiseerd waar de festivalgangers hun afval kunnen scheiden.

The Living Village Festival, is een festival waar je veel kunt leren. Het doel is om iedereen te laten ontdekken hoe je gemakkelijk een duurzamer en leuker leven kunt beginnen. Het festival is gericht op de toekomst. Zo is er naast goede muziek ook een gedeelte met moderne technologieën voor een duurzamere samenleving. Wil je graag beter geïnformeerd worden? Volg dan zeker een van de vele workshops die alle ins en outs vertellen over een zelfvoorzienend leven. En wil je tevens meebouwen aan het eerste levende zelfvoorzienende dorp ter wereld. Een interessant festival waar genieten en innovaties hand in hand gaan.

En vergeet natuurlijk niet Koningsdag 2020.

Festivals worden steeds duurzamer en dat is nodig ook. Voor, tijdens en na ieder festival heeft de natuur en het klimaat veel te lijden. Het is goed om de juiste balans te vinden tussen feestvieren, lekker eten en het verbeteren van het milieu. Wil jij je festival écht een stuk duurzamer maken? Lees hier tips over o.a. energievoorziening, reisbeleid en meer.